fbpx

Verdensmålsugen på Slagteriet

Masser af aktiviteter og indvielse af Holstebros Verdensmålsgavl

Verdensmålsgavlen “Den Hængende Have” er en del af det regionale projekt Verdensmålsgavlene 17gavle.dk, hvor FNs 17 verdensmål fortolkes som kunstværker på mure i 17 byer. Kunstprojektet er et samarbejde mellem 9 kommuner og 17 byer i Region Midtjylland.

I Holstebro blev Slagteriet udvalgt til lokationen for gavlværket, og kunstnerduoen Jens og Morten vandt konkurrencen om at udsmykke gavlen. Gavlværket er udformet med udgangspunkt i verdensmål nummer 12 – Ansvarligt forbrug og produktion.

Som optakt til indvielsen lørdag den 3. september kl. 14.00, sætter Slagteriet i ugen op til fokus på verdensmål gennem forskellige aktiviteter:

30/8: Plastik – byg din egen skulptur
Genanvendte plastikprodukter bliver til kunst i Slagteriets værksteder

Vi bygger skulpturer og designs ud af gamle plastikprodukter. I samarbejde med Nomi4s har vi indsamlet en trailer fyldt med plastikdunke, -kurve, -skåle og bøtter i alverdens farver. Kom og vær med når vi puster nyt liv i dit, mit og vores plastikaffald.

I workshoppen dykker vi ned i forskellige teknikker til at arbejde skulpturelt og malerisk med plastik, da plastik rummer et uendeligt potentiale. Ved hjælp af popnitte-tænger og strips arbejder vi med at bygge konstruktioner og formgive plastikken. Du kan bygge alt fra lampeskærme til store og maleriske skulpturer, uro, eller vægophæng – mulighederne er mange. Teknikken er enkel at arbejde med og ligeledes at skille elementerne ad efterfølgende.

Workshoppen er gratis, men kræver tilmelding.

31/8: Loop Hub – Fra spild til profit
Erhvervsarrangement i iværksættermiljøet Loop Hub (det tidligere Bropas) om cirkulær økonomi

’Den cirkulære virksomhed’ er omdrejningspunktet for en eftermiddag med både spændende oplæg og tværgående dialog. Du inviteres til at møde og høre en samling af praksisnære oplægsholdere med hvert deres unikke perspektiv ind i den cirkulære transformation.

Du kan blive klogere på, hvordan du selv kommer godt i gang med omstillingen af din virksomhed. Og få en sammenhængende metode til at skabe konkurrencefordele med cirkulær økonomi.

Tag del i dialogen omkring cirkulær omstilling, industrielle symbioser og hvordan din virksomhed kan profitere fra en bæredygtig og cirkulær forretningsmodel. Kom med spørgsmål til eksperterne, hør et praktisk eksempel fra en lokal virksomhed og tag en snak om, hvad du allerede kan gøre i dag for at sætte kursen mod en cirkulær fremtid for din virksomhed.

1/9: Let’s Meat – ART
Vegansk gourmetmiddag v/Støberiet og kunstsalon med oplæg fra to kunstnere

Sammen med kunstnerne Veronica Rigét og Matti Sumari belyser vi hvordan kunst kan være identitetsskabende for fællesskaber, og hvordan kunst ofte er noget, der opstår ud af ingenting. Veronica og Matti arbejder begge med skulpturelle værker af forgængelige og genanvendelige materialer, og vil gå igennem hver deres unikke metoder og praksisser.

Aftenens to-retters gourmetmiddag laves i samarbejde med den lokale restaurant Støberiet, og vil i dagens anledning bestå af en vegansk menu.

Arrangementet er støttet af Statens Kunstfond. Erfaringerne fra salonaftenerne vil udgøre et fundament for Slagteriets fremtidige udstillingssted og kunstneriske profil.

2/9: Monster Mekanik-Værksted
Døde dukker og bamser får nyt liv og genopstår som monstre i gågaden. Workshoppen holdes i Nørregade 13.

Bliv udrustet med saks, limpistol og tråd og skab dit eget monster. Vi splitter dukker og bamser og bygger nye skabninger og væsner. Med kyndig vejledning fra Slagteriets helt egne videnskabsmænd vækker vi sammen nye skabninger til live. Værkstedet er for børn, unge og voksne fra 10 år og opefter. Børn under 10 år kun ved ledsagelse af en voksen. Det er gratis. Bare mød op.

3/9: Åbent Slagteri
På selve dagen vil der fra 12-16 ligeledes være en lang række aktiviteter i samarbejde med Slagteriets aktører og eksterne så som Nomi4s og Repair Café.

12.00-16.00: Kom indenfor og mød Slagteriets aktører
12.00-16.00: Forskellige aktiviteter, quizzer, og QR løb omkring affaldssortering ved Nomi4s (både for børn, unge og voksne)
12.00-14.00: Deltag i den spændende workshop Vi vasker planterne frem, når vi dekorerer Slagteriets facade ved verdensmålsgavlen
12.00-14.00: Få repareret dine ting ved Repair Café
14.00-15.00: Indvielse af Verdensmålsgavlen “Den Hængende Have” på Slagteriet
16.00: Tak for nu og på gensyn

Ved indvielsen kl. 14 er programmet følgende:

  1. Kort velkomst og præsentation af dagens talere v. Slagteriets direktør Pia Stræde Palmelund
  2. Officiel indvielse v. formanden for kultur- og fritidsudvalget Lene Dybdal
  3. Kunstnerduoen Jens & Morten taler om selve værket og tankerne bag, processen m.v.
  4. Tale v. formanden for Slagteriet Dorte-Pia Ravnsbæk
  5. Tale v. direktøren for Holstebro Udvikling Maj Britt Rosenmeyer Olsen
  6. Tale v. Carsten Jensen / Maibrit Larson, der er tovholdere på Verdensmålsgavlene 17gavle.dk

Der vil være musikalske indslag når folk ankommer og bagefter, samt lidt godt til ganen.

Tak til
Verdensmålsgavlen “Den Hængende Have” er støttet af Svend Aage Hasles Legat, Slagteriet, Holstebro Kommune, Den Jyske Kunstfond, Region Midtjylland og Kulturlaboratoriet.