fbpx

Fra kulturhus til computerspil


Udgivet: 24. marts 2021

Det virtuelle slagteri

Med støtte fra Den Jyske Kunstfond kan Slagteriet nu offentliggøre den første prototype af computerspillet "Det Virtuelle Slagteri"

Corona-nedlukningen har påvirket kulturlivet på Slagteriet i Holstebro, hvilket har haft konsekvenser, for stedets foreninger, aktører og virksomheder, samt for de tusindvis af kulturinteresserede, der normalt gæster stedet. Med udgangspunkt i Slagteriets kulturliv, fysiske rammer og ikoniske arkitektur har Slagteriet derfor i samarbejde med kunstnerduoen Jens & Morten genskabt Slagteriet i en virtuel formidlingsplatform, der kan opleves, som var det et computerspil.

I det virtuelle slagteri, kan du bevæge dig gennem bygningen i samspil med husets 11 aktører. Spillets scenarier udgør derfor en interaktiv og skulpturel oplevelse i kombination med mere klassisk formidling, der kommer til udtryk via tekst og billeder på væggene, pop-op skilte og videoer i takt med interaktionen. Spillets unikke feature er, at du kan spille dig gennem Slagteriets oplevelser, og opleve stedet som en besøgende. I Hal19 kan du skate på hallens nye ramper, teste dine evner inden for parkour hos Vestjysk Parkour og Boulder Klub, og bygge og stable inventar hos Byggeboxen. Hvis du er mere til kampsport, er det foreningen Jotar Hirti du skal besøge og fatte sværdet og nedkæmpe Slagteriets vikinger.

Spillet rummer kæmpe potentiale

”Gennem Det virtuelle Slagteri ønsker vi at portrættere stedets liv og spillet er udviklet i samråd med de forskellige aktører på slagteriet, men henblik på at skabe en unik fortælling og levende oplevelse af Slagteriets mangfoldighed i et digitalt format, hvor håbet er at der skabes forbindelse mellem finkultur og folkelig populærkultur.”
Udtaler Slagteriets direktør Pia Stræde Palmelund.

Foruden midlertidigt at være et supplement til det fysiske Slagteri mens kulturlivet er begrænset på grund af COVID-19, rummer spillet et kæmpe udviklingspotentiale, som rækker ud over den formidling man normalt tilgår på de sociale medier. Spillet er i sin nuværende form derfor den første prototype, og spillet vil blive udbygget i samarbejde med lokale børn og unge som inviteres til at deltage i udviklingen af Det Virtuelle Slagteri.

Ønsker du at afprøve ”Det virtuelle Slagteri” kan du downloade det her:

Det Virtuelle Slagteri