fbpx

2022 blev et rigtig godt år for Slagteriet


Udgivet: 15. december 2022

Julefreden har sunket sig over Slagteriet, efter at personalet har holdt julefrokost (billedet) og er taget på juleferie. Men sikke et år, det har været. Når vi her på kontoret tænker tilbage på alt det, vi har lavet i år, springer mange af de store highlights i kulturprogrammet i øjnene. Aldrig har der været så mange deltagere til street food festival og vores markeder som i år, hvor alle publikumsrekorder blev slået.

Der var også nye koncepter som fx inspirerende kunstsaloner med gourmetmad, kurser og fællesspisninger i Maddivisionen eller spændende workshops og fotokonkurrence med flotte præmier i Fotodivisionen. Det blev også til nye samarbejder, som da Studieby Holstebro afholdt studiestartsfest på Slagteriet eller da DTA, MGK og Operaen i Midten var med til at gøre årets Halloween-fest til en horror-cabaret. For bare at nævne lidt.

Derudover har vi fortsat væksten i aktører, der blandt andet tæller iværksættermiljøet Loop Hub og filmværkstedet FilmLab MidtVest. De slog begge dørene op for deres nye lokaler i forbindelse med en uges aktiviteter om FNs Verdensmål, der kulminerede i indvielsen af Holstebros nye verdensmålsgavl, der er placeret på Slagteriet.

En af vores faste “gamle” aktører er Holstebro Skatehal, også kendt som Hal 19. De har været med helt siden starten, så i år blev det til fejringen af deres 5 års jubilæum. Der har også været rigtig godt gang i Subhuset med en masse koncerter, comedy og mange forskellige aktiviteter. Der er kommet en ny bestyrelse til, og der skal nok komme masser af gang i den næste år. Lige inde ved siden af ligger klatreklubben, som i år kunne indvie en helt ny klatrevæg. Klubben fik også et nyt navn, så den fremover hedder Holstebloc.

Udover de mange arrangementer og faste aktiviteter, er det også værd at bemærke, at Slagteriet i år har oplevet en stigende grad af national interesse for hvad der foregår hos os. Eksempelvis blev Lars Greve og Resonerende Rum nomineret til en Danish Music Award for Bedste Koncertoplevelse med en serie af koncerter afholdt på Slagteriet.

I Jyllands-Posten blev Slagteriet fremhævet af arkitekt og tv-vært Ane Cortzen i hendes bud på fem vellykkede, nyere kulturbyggerier. Danmarks største erhvervsmagasin Erhverv+ bragte en flot artikel med fokus på iværksætterkurserne Ovation og KRAS, der er forankret på Slagteriet. Og for at det ikke skal være løgn, så sendte Danmarks Radios P4 live en hel formiddag fra Slagteriet, hvor der selvfølgelig også var rig lejlighed til at tale om hvad Slagteriet egentlig er for noget.

Vil du se og høre noget af det, så tag et kig her: Slagteriet i medierne.

Endelig var det også i år at renoveringen af bygningerne for alvor kom i gang. Enhver, der har kigget forbi Slagteriet for nylig, vil have bemærket, at området ligner en byggeplads. Hvilket det også er, og vil blive ved med at være et godt stykke tid endnu. I løbet af næste år vil vi dog kunne begynde at bruge nogle af de nyrenoverede områder, ligesom byrumsarealerne ud mod Struervej også vil begynde at tage form. Men der er altså et godt stykke vej endnu før vi er i mål, så næste år kommer også til at stå i byggeriets tegn.

Men bare rolig. Vi har masser af spændende nye aktiviteter i støbeskeen til næste år. Vi har allerede offentliggjort nogle af dem, men der er mange flere på vej. Forårsprogrammet udkommer officielt den 8. februar. Vi glæder os!