fbpx

Slagteriet i internationalt spotlys

Byudvikling og identitet er i fokus på ny festival, hvor Slagteriet er blandt de gode eksempler


Udgivet: 28. september 2023

GRASP er en ny vidensfestival og konference, der finder sted i den særlige bydel Musicon i Roskilde i dag og i morgen, den 28. og 29. september.

Under overskriften Culture eats climate, bliver den mest aktuelle og vigtigste viden om bæredygtig forandring på tværs af discipliner, foldet ud. Det sker med deltagelse af oplægsholdere og gæster fra ind- og udland.

Arrangørerne har fået øje på den store aktivitet, der er på Slagteriet i Holstebro, og direktør Pia Stræde Palmelund er derfor blandt paneldeltagerne, når førende eksperter inden for den kulturelt bårne byudvikling, fra henholdsvis Holstebro, bydelen Nordhavn i København og Oslo Arkitekturtriennalen mødes.

Festivalens arrangører konstaterer, at kunst og kultur kan skabe engagerende og levende miljøer og styrker en langsigtet udvikling af byen ved at tiltrække ressourcer, viden og investeringer.

Det afføder spørgsmålene: Hvad ved vi egentlig om de langsigtede effekter af kulturelt båret byudvikling? Hvilken effekt har kunst og kultur på byen i det længere perspektiv? Hvilke former for hensyn kan sameksistere på tværs af kunstneriske, institutionelle og politiske interesser og samarbejder?

Det er her, Pia Stræde Palmelund bærer Slagteriets erfaringer og visioner frem.

Til debatten præsenteres Slagteriet på denne måde: I centrum af Holstebro danner Slagteriet hjertet for en helt ny bydel. Her integreres forskellige boligtyper og uddannelse og offentlige byrum kommer til at binde hele bydelen sammen.

Med udgangspunkt i den nylige udgivelse af ”Roskilde Festivals byfortælling”, der udfolder festivalens rolle som bylaboratorium, og med konferencens placering i hjertet af Musicon, vil panelet udforske potentialet og udfordringerne i forskellige eksempler på brugen af kulturen som motor for arkitektur og byudvikling.