fbpx

Resonerende Rum laver musikfestival på Slagteriet


Udgivet: 07. juni 2022

MUSIK I SLAGTERIET

Fire gange i løbet af Holstebro Street Food Festival kan du få en enestående musikalsk oplevelse i Slagteriets rå haller.

Ved hjælp af nogle specialudviklede lydgivere, omdannes de store blodbaljer og murene fra slagteriets storhedstid til højttalere. Man kan høre og ligefrem mærke slagteriet, som en række lokale musikensembler vil vække til live for øjnene af publikum. Bag koncertrækken står træblæser og stadskomponist Lars Greve, der for et par uger siden spillede to testkoncerter, der overvældede publikum:

”Jeg er målløs, rystet og bevæget”

”Jeg plejer ikke at høre den her slags musik. Jeg ved heller ikke, om det er musik. Men hold nu kæft, hvor var det fedt – det glemmer jeg sgu aldrig!”

Hallerne blev hurtigt fyldt op med nysgerrige gæster til koncerterne, og derfor præsenterer vi nu en ny koncertrække i forbindelse med Holstebro Street Food Festival. Denne gang er det et lidt større projekt, hvor fire meget forskellige lokale ”bands” vil optræde. Ved hver koncert indlejres de lyde i Slagteriet, som vil klinge under de næste koncerter. Til sidst vil Slagteriet stå tilbage som ét stort resonerende rum.

Programmet er:
17. juni kl. 21:00-22:00:
Lars Greve solo

18. juni kl. 12:30-13:15:
Holstebro Industri- & Håndværkerforeningens Sangkor

18. juni kl. 20:00-22:00:
Musikalsk Grundkursus – Holstebro Musikskole

19. juni kl. 12:30-13:30:
Ensemble MidtVest

Få, gode og ”gående” pladser
Der er ingen scene eller stolerækker. Man bevæger sig rundt i rummene og oplever musikken udspille sig. I en af baljerne ligger der vand, hvor man kan se, hvordan lyden laver krusninger i vandskorpen, og længere henne kan man se et vindue blafre med lyden.

Selvom de rå haller er store, er der kun adgang til 50 gæster under hver koncert, så der er plads til, at man kan gå på opdagelse. Ønsker du at høre én eller flere koncerter, vil vi derfor bede dig reservere billet(ter).

Koncerten med Lars Greve koster 90,- (studerende halv pris, børn gratis), og de resterende koncerter er med fri entré. Billetter kan købes/reserveres på Slagteriets hjemmeside forhånd, og skal indløses senest ti minutter før koncertstart, ellers vil de blive givet videre.

Holstebro Street Food Festival 16.-19. juni
Der er masser af madboder og kulturelle aktiviteter til den store årlige Street Food Festival på Slagteriet på Struervej i hjertet af midtbyen.

Læs mere: Holstebro Street Food Festival

Lars Greve Solo
17. juni kl. 21:00-22:00

”En af Danmarks mest interessante musikere” var overskriften på et nyligt og længere portræt i Dagbladet Information.

Lars Greve (f. 1983) er opvokset i Husby og har trådt sine musikalske barnesko på Holstebro Musikskole som spirende saxofonist, klarinettist og komponist. Han er netop flyttet tilbage til byen, med en solistuddannelse, underviser- og forskertitel fra konservatoriet og et væld af prisvindende udgivelser, tournéer, samarbejder og bemærkelsesværdige projekter i bagagen. Greve er blandt andet anerkendt for sit alsidige, virtuose og personlige spil. Når han spiller på klarinet, lyder det ofte som et egensindigt mix af fuglekvidder, folkemusik, jazz og Vesterhavet – noget af det, som han var omgivet af som barn.

Greve brænder for at skabe musik, som kan mærkes: ”Jeg er dybt optaget af resonans. Både hvordan man rent fysisk kan skabe resonans i et objekt, men også hvordan den ordløse og nysgerrige musik kan være med til at forbinde os på et eksistentielt plan. At man mærker hvem og hvor, man er, gennem musikken. Det lyder måske lidt højstemt, men i sidste ende starter musikken jo, før ordene finder vej.”

Greve har tidligere samarbejdet med bl.a. billedhuggeren Ingvar Cronhammar, sangerinden Annisette Koppel, indiebandet Bon Iver, jazzbandet Girls in Airports og kunstfotografen Fryd Frydendahl. ”Personligt står de mere aparte møder med Videbæk Harmonikaklub, et punkband i Rio, en erhu-spiller i Kina eller Søværnets Tamburkorps også højt på min liste”, tilføjer Greve.

Køb billet til Lars Greve solo

Holstebro Industri- & Håndværkerforeningens Sangkor
18. juni kl. 12:30-13:15

Et rigtigt mandekor! Repertoiret spænder fra viser, årstidens sange, fædrelandssange til nyere sange. I dagens anledning består koret af ca. 20 mænd i deres bedste alder. Deres stemmer vil blive forstærket gennem blodbaljer og slagteribygningens vægge, og musikken vil derfor opstå i en fysisk forbindelse mellem fortid og nutid. Flere af korets medvirkende har arbejdet på slagteriet, og ser derfor frem til at genbesøge stedet – og bidrage til det resonerende rum.

”Vi er da lidt spændte. En ting er, at vi ikke kender Greve på andet end papiret, og noget andet er at øvetiden er begrænset. Men der er jo ingen tvivl om, at vi har at gøre med en stor kunstner, og hvis vores stemmer kan indgå i et fælles værk, så takker vi ja. Til publikum kan jeg kun sige, at jeg ikke ved, hvad det her ender med, men vi glæder os!” udtaler korets talsmand, Thorkild Boutrup.

Reserver gratis billet her

Musikalsk Grundkursus
18. juni kl. 20:00-21:00

MGK – Morgendagens stjerner på slagterirejse

Musikalsk Grundkursus – MGK MidtVest– er et forløb for de dygtigste unge musikere i Midt- og Vestjylland. Til denne koncert mødes nogle af de modigste og mest talentfulde musikere og improviserer ”med” Slagteriet. Instrumenterne vil med andre ord blive forstærket gennem rummets objekter og skabe et oceanisk klanghav.
Fragmenter fra de tidligere koncerter med Lars Greve solo og Holstebro Industri- & Håndværkerforeningens Sangkor vil være indlejret i de gamle blodbaljer – og på den måde vil historie, rummets akustik og ungdommens talent blive omdannet til musik.

Kom til en uforlignelig koncert, og hør morgendagens stjerner tage på en musikalsk rumrejse i Slagteriet!

Reserver gratis billet her

Ensemble MidtVest
19. juni kl. 12:30

Et regionalt klassisk lokalensemble bestående af enestående og alsidige instrumentalister. Til denne koncert vil de præsentere en trio bestående af Sanne Rapatti på bratsch, Jonathan Slaatto på cello og Peter Kirstein på obo.

Ensemblet er internationalt anerkendt for både at beherske den klassiske tradition og evnen til at improvisere. Denne dag vil vi høre dem indgå i et lydlandskab bestående af fragmenter fra de forrige koncerter på Slagteriet og deres ensemblets egne lyde, der forstærkes gennem Slagteriets blodbaljer og mure.

Oplev kronen på værket: En koncert – en lydinstallation – et stedspecifikt og lokalt musikalsk værk, der kulminerer med et ensemble bestående af de fremmeste musikere.

Reserver gratis billet her

Om Resonerende Rum

Resonerende Rum er en kulturinstitution for samtidsmusik ledet af Lars Greve. Den fungerer som platform for en række ”folkenære” og nyskabende musikprojekter.

Resonerende Rum er en ”skole” for moderne samtidsmusik, men ikke en skole i traditionel forstand. Den er hverken bygget af mursten eller fyldt med elever og lærere. Det er en skole i ordets oprindelige betydning, nemlig ”den frie tid” – et frirum med fokus på udvikling og dannelse gennem ny musik.

For mere information og indblik i nyheder og projekter, kan du besøge: www.resonerenderum.dk

Læs mere på www.resonerenderum.dk