fbpx

Nye porte i lethallen skal mindske støj


Udgivet: 10. juni 2022

Lethallen er den åbne hal på sydsiden af Slagteriets streethaller. Den fungerer som en multihal, der har en multibane til boldspil udenfor ud mod byhusene og Baneparken. Her er også indgangen til Hal 19 – Holstebro Skatehal, der har til huse i den store, lukkede hal ud mod Struervej.

Det er et meget stort ønske fra Hal 19 og skatemiljøet i Holstebro, at have adgang til et overdækket areal, hvor man kan skate udendørs, eksempelvis når skatehallen er lukket. Derfor har Holstebro Kommune igangsat en proces, der skal gøre det muligt at bruge lethallen både til skate og til andre formål, men samtidig have en balance, hvor man også tager hensyn til naboer.

Første etape er gennemført, i form af nye porte, der afskærmer hele sydsiden ned mod byhusene. Der starter nu en prøveperiode, hvor der forsøges med enkelte moduler i lethallen, der kan bruges til skate. Derudover fortsættes processen med at lyddæmpe hallen, blandt andet med lydisolering og støjsvage ramper.

Til daglig vil portene være lukkede og låst, men de kan åbnes, når hallen skal bruges til andre formål og specielle arrangementer. Det kan man eksempelvis opleve ved Street Food Festival den 16.-19. juni.

OBS: Portene er IKKE til graffiti

Inde i lethallen er der flere vægge, der er besmykket med kunstværker i form af graffiti lavet af kunstnere til hallen. Der er også såkaldte prøvevægge, som man kan øve sig på, og hvor det altså er helt i orden at lave graffiti. Men det er ikke tilladt at lave graffiti udendørs på hallen, og portene må heller ikke bemales hverken ude eller inde.

Læs mere om Hal 19

Se også: International filmpris til unge skatere fra Hal 19