fbpx

Nye bevillinger på i alt 1,1 mio. til projektet Ovation


Udgivet: 16. marts 2021

REALISERINGEN AF DET KULTURELLE IVÆRKSÆTTERI PÅ SLAGTERIET RYKKER NU ET SKRIDT NÆRMERE

Med støtte fra både Færchfonden og Region Midtjylland er slagteriet I Holstebro sammen med en bredt funderet midtjysk partnerkreds tæt på at trykke på startknappen for projektet ovation.

 

Nu vil det snart være muligt for landets professionelle kunstnere og kreative at blive skarpe på at drive virksomhed og arbejde struktureret med forretningsudvikling. Slagteriet S/I står, i samarbejde med virksomheden Entreprenerdy, bag initiativet til Ovation – et projekt, der henvender sig til professionelle kunstnere og kreative landet over, som netop ønsker hjælp til at udvikle økonomisk og organisatorisk bæredygtige virksomheder baseret på deres kreative evner.

Direktør for Slagteriet S/I – Pia Stræde Palmelund – udtaler; ’Vi er enormt glade for, at Færchfonden støtter Ovation. Det er et vigtigt projekt, som kommer til at skabe rigtig meget værdi for mange af landets kunstnere og kreative, som ellers ikke har muligheden for at opnå den hands-on viden og de værktøjer, som Ovation kan give dem. Og så er vi hos Slagteriet stolte over at være tovholder på et projekt, hvor vi kobler aktører fra både kulturbranchen og erhvervsfremmesystemet og på den måde skaber de mest optimale rammer for at hjælpe de kreative erhverv. Vi glæder os meget til at komme i gang!”.

’Færchfonden har over de senere år satset stærkt på at medvirke til at skabe de bedste betingelser for iværksætteriet i Nordvestjylland. Derfor var netop dette projekt, der kobler iværksætteriet med det kreative erhverv oplagt for os at hjælpe på vej. Med donationen understøtter vi en visionær Holstebro Kommune som med en meget dedikeret direktør for Slagteriet S/I har som ambition at skabe en kulturel smeltedigel, der også omfatter egentlig kunstnerisk produktion’; udtaler projektchef i Færchfonden, Hanne Torp Brodersen.

Kort fortalt er Ovation et udviklingsprogram, hvor de udvalgte deltagere indledningsvist gennemgår et online kompetenceforløb, hvor deltagerne undervises i forretningsudvikling og sideløbende får 1:1 sparring. Efterfølgende tilknyttes deltagerne individuelt en mentor, som følger, vejleder og sparrer med deltageren i op til et halvt år. Desuden afholdes løbende netværksarrangementer, hvor deltagerne fra forskellige hold får mulighed for at styrke deres netværk på tværs af brancher. I alt 108 deltagere forventes at gennemføre programmet i det nuværende projekt.

Projektets samlede partnerkreds består af en bred skare af kultur- og erhvervsfremmeaktører, herunder det tværregionale netværk ArtHack, 10 midtjyske lokale erhvervsråd og Kultursamarbejdet i Midt- og Vestjylland. I alt har projektet opbakning fra mere end 90 aktører, netværk og institutioner fordelt over hele Region Midtjylland.

Fakta om Færchfonden:
Stiftet af Kirsten og Jørgen Færch i 1984. Fonden har en vision om at gøre en forskel i og for Nordvestjylland. Fonden understøtter projekter i Nordvestjylland, der viser initiativ, foretagsomhed og entreprenørskab og bevæger sig indenfor områderne; iværksætteri, erhverv, kultur og uddannelse. Læs eventuelt mere på faerchfonden.dk.

Læs pressemeddelelsen