fbpx

Ny café åbner

Det velkendte par Kirsten og Rehné Bank har taget springet ud i et nyt start-up eventyr i samarbejde med den selvejende institution Slagteriet. Parret åbner deres nye satsning ”Bank’s Mikrobageri & Café” i starten af juni 2024, i hjertet af de genanvendte slagteribygninger i Holstebro. Caféen er et af flere spændende udviklingstiltag i Slagteriet netop nu.


Udgivet: 14. maj 2024

Bank’s åbner nyt mikrobageri og café i Slagteriet

En drøm er gået i opfyldelse
For Kirsten og Rehné Bank er det en mangeårig drøm, der er gået i opfyldelse. Tilbage i 2020 var de med til at etablere fødevarenetværket GastroHub i Slagteriet, for virksomheder og iværksættere med fokus på ultimative fødevarer og unikke oplevelser relateret til fødevarer. Ambitionerne og drømmene var store og håbet var en dag at åbne forretning i de genanvendte slagteribygninger.

Kirsten og Rehné har derfor fulgt udviklingen og byggeprojekterne i Slagteriet med spænding. Da Slagteriet offentliggjorde et open-call i efteråret 2023 var parret derfor hurtige til at indsende en pitch med deres planer. Slagteriet modtog pitch fra flere interesserede samarbejdspartnere, og efter en udvælgelsesproces faldt valget på Kirsten og Rehné Bank, der udviste et særligt højt ambitionsniveau og en villighed til at gå nye veje.

Drømmen for parret er derfor nu blevet til virkelighed, og de har begge valgt at opsige deres faste fuldtidsjobs for at dedikere sig til deres nye satsning. ”Det er med sommerfugle i maven, at vi har truffet beslutningen, men mavefornemmelsen er god – og vi er ikke i tvivl om at Slagteriet er den ideelle ramme om vores iværksætterplaner”, udtaler Rehné Bank.

Godt brød, lækre kager og caféretter
Kirsten og Rehné Bank er kendt for deres gode håndværk og høje kvalitet, og det gennemsyrer også konceptet i Bank’s Mikrobageri & Café i Slagteriet. Besøgende kan fra primo juni købe brød, kager, caféretter, kaffe, te og kolde drikke og nyde dem i caféens spiseområde. Man kan også vælge at handle ved disken i caféen og tage varerne med hjem. Åbningstider i caféen vil blive offentliggjort inden længe.

Caféen bliver Slagteriets foretrukne madleverandør til små og store kultur- og erhvervsarrangementer i huset, og kunder vil ligeledes blive opfordret til at vælge Bank’s som leverandør. ”Vi har en kæmpe interesse i at Bank’s Mikrobageri & Café bliver en succes, og vi vil gerne via det høje aktivitetsniveau i huset understøtte en økonomisk bæredygtig forretning for Kirsten og Rehné”, udtaler Pia Stræde Palmelund, direktør i Slagteriet. ”Vi kalder vores faste brugere og lejere for aktører, og det er derfor bevidst at vi bruger betegnelsen madaktør og ikke forpagter”, fortsætter hun. ”Bank’s er dog en selvstændig virksomhed der på forpagterlignende vilkår har lejet sig ind i vores bygning”, tilføjer hun. Caféen bliver dermed en del af det stærke aktørfællesskab i Slagteriet, der pt. tæller 25 forskellige aktører, der alle har fast base i huset.

Fremtidens madlaboratorie
Et højt ambitionsniveau og en høj kvalitet matcher Slagteriets profil, der som kreativt produktionshus har et stort udviklingsdrive. Visionen med det open-call der blev gennemført i efteråret 2023 var at tiltrække samarbejdspartnere, der kan være med til at få tingene til at ske. Som kan være en katalysator for fremtidens madlaboratorie. Hvor besøgende bliver overraskede, og hvor dem, der laver maden, og gæsten inspirerer hinanden. Man vil derfor kunne forvente, at Kirsten og Rehné Bank kommer til at indgå i mange spændende samarbejdskoncepter i Slagteriet fremover.

Bæredygtig indretning
Slagteriet er et bæredygtighedsprojekt, hvor der er fokus på genanvendelse i såvel drift som indretning og ombygning. Besøgende i caféen vil derfor opleve et særligt rum, der er indrettet med genanvendte materialer lige fra køkkeninventar til møbler, og gardinerne er syet af de tidligere ventilationsposer i slagterihallerne. Derudover er en del ting fra Danish Crown-tiden genanvendt i det nye køkken- og caféområde i form af stålborde, garderobeskabe, bænke, knager osv.

Tak til
Da Byrådet i Holstebro Kommune forrige år blev enige om at udvide det igangværende byggeprojekt i Slagteriet med et køkken- og caféområde, blev det startskuddet til etableringen af caféen. Det nye køkken- og caféområde er beliggende i stueetagen i midten af Slagteriets hovedbygning, og dækker over et samlet lejemål på 278 m2 bestående af køkken på 88 m2, et caféområde på 119 m2, samt en række andre funktionsrum til køkkenet på i alt 71 m2.

I november 2023 stod de tomme lokaler klar, og hen over vinteren og foråret har den selvejende institution Slagteriet arbejdet på den endelige færdiggørelse og indretning af lokalerne. ”Vi vil gerne sige en stor tak til Holstebro Kommune for at klargøre rammerne, samt til Strandingsmuseet St. George, Salling Group og Bilka Holstebro m.fl. for at donere genanvendt inventar til det nye køkken. Det har sammen med vores egne nyanskaffelser gjort det muligt at skabe et fuldt indrettet produktionskøkken, som vi kan tilbyde vores nye madaktør”, udtaler Pia Stræde Palmelund.

Den 29. april blev samarbejdsaftalen med Kirsten og Rehné Bank underskrevet, og parret overtog lejemålet den 1. maj for at foretage den sidste indretning og klargøring. Planen er det nye mikrobageri og café åbner dørene i uge 23 i juni måned.

Yderligere oplysninger
Rehné Bank, tlf. 31143066
Pia Stræde Palmelund, tlf. 4414 1001

Hent pressemeddelelsen som PDF

Fotos: Paul Erik Fabricius