fbpx

Kunstnere og kreative står i kø til udviklings­program fra Vestjylland

Ovation og Slagteriet oplever overvældende interesse for at forene entreprenørskab og de kreative erhverv


Udgivet: 24. september 2023

På mandag den 25. september udløber fristen for at ansøge om deltagelse på kompetenceforløbet Ovation, og det er der mange, der har opdaget. Holdet bag modtager masser af flotte ansøgninger og ved, at der er endnu flere på vej. Faktisk har mere end 150 kunstnere og kreative virksomheder fra hele Danmark ansøgt om deltagelse på forløbet!

Ovation er et udviklingsforløb, der giver kunstnere og kreative virksomheder kompetencer i forretningsudvikling samt individuel hjælp til at arbejde struktureret og metodisk med udvikling af deres egen virksomhed. Sideløbende bliver deltagerne inddelt i mentorgrupper og bliver en del af et fællesskab med forskellige faglige oplæg og netværksarrangementer.

Pia Stræde Palmelund, der er direktør på Slagteriet i Holstebro, som er initiativtager til Ovation, glæder sig over den store interesse:
”Det er virkelig dejligt at se de mange ansøgninger. Vi har også en lang liste af deltagere, der har skrevet sig på listen til fremtidige forløb, og mellem 500-1000 besøgende hver dag på hjemmesiden ovation.dk. Det er helt overvældende” siger hun. Og uddyber: ”da vi for to år siden startede Ovation som et pilotprojekt i region Midt havde vi en drøm om at tilbyde Ovation til kunstnere og kreative i hele Danmark og det er vi jo bare vildt begejstrede for, at vi nu kan prøve af med så stor succes.”

Det næste forløb i Ovation begynder 3. oktober, og her kan de 12 udvalgte deltagere se frem til et kompetenceforløb på 4 uger, hvor de gennem 12 online workshopsessioner opnår en grundlæggende forståelse for forretningsudvikling og får hjælp til at anvende det i praksis på deres egne virksomheder.

Desuden står Ovation bag en række netværksarrangementer på tværs af de forskellige hold, der er tilknyttet projektet.

Slagteriet S/I i Holstebro står bag Ovation sammen med blandt andre Godsbanen i Aarhus, Maltfabrikken i Ebeltoft, Entreprenerdy ApS, Art Hack, Kultursamarbejdet og 11 kommuner og erhvervsfremmeaktører i Region Midt. Projektet får støtte af Færch Fonden og Region Midt.

Siden januar 2022 er Ovation udbudt til kunstnere og kreative i Midtjylland og forløbet testes nu af med et enkelt landsdækkende forløb med en målsætning om, at gøre Ovation til permanent tilbud for kunstnere og kreative i Danmark.

Læs mere om Ovation