fbpx

Statens Kunstfond støtter residency-forløb

Slagteriets værkstedsprogram 'Mellem Tradition og Teknologi' modtager 400.000 kr. i støtte fra Statens Kunstfond


Udgivet: 19. december 2023

Statens Kunstfond har netop bevilget 400.000 kr. til værksteds­programmet ‘Mellem Tradition og Teknologi’, hvor kunsthåndværkere og designere skaber værker, der bevæger sig mellem det fysiske og det digitale.

Målet er at facilitere 8-10 residency-ophold á en uges varighed hver. Aktiviteterne inkluderer, foruden residency-opholdene, udvikling af bæredygtige praksisser, uddannelses­partnerskaber og samarbejde med erhvervslivet gennem Loop Hub.

Som en central samarbejdspartner bidrager Loop Hub med ekspertise inden for cirkulær økonomi og design thinking. Deres styrker ligger i at skabe forbindelser mellem kreative iværksættere, teknologer og erhvervslivet, hvilket fremmer innovation og bæredygtig udvikling.

Hver residerende kunstner eller designer vil afslutte deres residency med et offentligt event. Dette kan være en interaktiv udstilling, en workshop eller en præsentation, der dykker ned i deres proces og resultater. Som en del af dette initiativ opretter Slagteriet et digitalt arkiv, der dokumenterer hvert residency med billeder, videoer, interviews og yderligere ressourcer, der vil være offentligt tilgængeligt.

Ambitionen er at gøre værkstedsprogrammet til en fast del af Slagteriets profil, således at der hvert år skabes nye forbindelser fra kunsthåndværk og design til både det lokale og nationale uddannelses- og erhvervsliv.

I 2023 havde Slagteriet for første gang to kunstnere i såkaldte artist in residency-forløb. Her brugte de to kunstnere Slagteriets faciliteter under deres ophold, og afsluttede med et bidrag i form af en event eller offentlig workshop. Erfaringerne herfra føres nu videre i 2024.

Se mere om Slagteriets værksteder i denne video: