fbpx

Kom tæt på kunstnerne i kunstsaloner på Slagteriet


Udgivet: 10. november 2021

Statens Kunstfonds projektstøtteudvalg for billedkunst har bevilget 75.000 kr. til Slagteriet til afvikling af kunstsaloner. Formålet er at afdække forudsætningerne for at opbygge et miljø for kunstnere i provinsen med Slagteriet som omdrejningspunkt.

Kunstnerne inviteres til at formidle deres praksis i et ”åben hus”-format, hvor borgere og interesserede inviteres til at lytte med og stille spørgsmål til kunstpraksissen, samtidig med at kunstnerne introduceres for Slagteriets faciliteter, fællesskaber og aktører, med henblik på at skabe debat og inspiration omkring kunstnernes vilkår i og uden for metropolerne og de store kunstcentrummer. Hvad skal der til, før kunstnerne tør søge til en by som Holstebro for at arbejde? Hvilke behov og ønsker har de eksempelvis for et arbejdsophold eller residency i en by som Holstebro?

Vi ønsker at skabe et spirende miljø for debat og dialog omkring kunstens bevægelser og retninger, samt Holstebro som kulturby og distribueringscentrum for kunstnerisk og kreativ talentudvikling. Ambitionen er at skabe et folkeligt og uformelt rum for tværgående fællesskaber, der kan rumme både den almindelige borger og det kunstinteresserede publikum.

Med kunstsalonerne skaber vi et tiltag i Holstebro, der forener byens forskellige segmenter, samtidig med at vi undersøger, hvordan vi kan blive et attraktivt sted hvor professionelle kulturskabere kan arbejde og lade sig inspirere.