fbpx

Kom med til byjubilæum

Holstebro har 750 års fødselsdag. Fejringen starter med 5 events fredag og lørdag den 2.-3. februar 2024


Udgivet: 02. januar 2024

2024 kommer til at stå i byjubilæets tegn, da Holstebro fylder 750 år, og der vil være en lang række jubilæums­aktiviteter rundt om i kommunen. Det glæder vi os meget til at tage del i, og være med til at afvikle en række af aktiviteterne.

Byjubilæet sparkes i gang med fem større events fredag og lørdag den 2. og 3. februar. Her kan du også møde Slagteriet, der deltager i Kulturglimt på biblioteket fredag aften. Her kan du læse lidt om hvad du kan glæde dig til:

Lysfest over Storå
Til den officielle åbning af byjubilæet samles tusindvis af Holstebroborgere ved historiens udgangspunkt – nemlig Storå. Her afsløres et lysværk, som er designet og udført af lyskunster Mads Vegas, som er født og opvokset i Holstebro. Der vil samtidig foregå en række forskellige ting ved og på åen, som involverer lyselementer, og her inddrages både Kajakklubben, Dykkerklubben, Surfklubben, Balletskolen og lokale børnehaver. Udover de smukke lyselementer vil borgmester HC Østerby holde tale, og vi vil i fællesskab synge en ny jubilæumssang. Den er skrevet specielt til lejligheden af islandske Teitur, som begyndte sin musiske karriere, da han gik på Holstebro Gymnasium. Lysfesten afholdes fredag 2/2 kl. 17.00–18.00.

Lysende parade
Efter oplevelserne ved Storå bliver går deltagerne i fællesskab op mod rådhuset og biblioteket. Dette foregår i et stort, festligt, lysende optog op gennem gågaden. I rådhushallen vil der være varm suppe til de første 1000 gæster.

Kulturglimt
Åbningsaftenen fortsætter med Kulturglimt, som er en levende mosaik af korte glimt af kultur fra Holstebro, som til sammen skaber en kulturel oplevelse af høj karakter. Slagteriet deltager med en workshop i papirfremstilling med designer Gitte Lægaard. Det foregår på Holstebro Bibliotek fredag 2/2 kl. 19.00-22.00.

Bevægelsesdag i UV-lys
Om lørdagen vil der være byjubilæumsåbning for kommunens børn og deres familier. I samarbejde med DGI Vestjylland afholdes en bevægelsesdag i UV-lys, hvor børn og forældre kan prøve flere forskellige aktiviteter i hele byen. Bevægelsesdagen forgår lørdag 3/2 kl. 10.00-14.00 i Badmintonhallen, Gråkjær Arena, Stadionhallen, svømmecenteret, Balletskolen og biblioteket.

Danmarks Indsamling
Danmarks Indsamling sender live fra Musikteatret Holstebro. Med millioner af børn, der sulter i verdens fattigste lande, kommer indsamlingen til at gå til 12 humanitære projekter, der hjælper dér, hvor nøden er katastrofal. Når danskerne tænder for DR1 lørdag 3/2 kl. 19.00, vil de opleve et indsamlingsshow, hvor pengene, der bliver indsamlet, går til børn, der lider af fejlernæring og sult i verdens fattigste lande. Holstebro Kommune og Musikteatret Holstebro kan samtidig vise, hvordan byen er blevet formet igennem de sidste 750 år.

I de kommende måneder herefter kan du opleve masser af sjove, lærerige, spændende, mangfoldige, bevægende, oplysende og forrygende aktiviteter under Holstebros 750 års byjubilæum. Glæd dig!

Se programmet for åbningen af byjubilæet

Eventkalender for Holstebros 750 års byjubilæum