fbpx

Contain­Art­Sound på Slagteriet


Udgivet: 09. maj 2023

Alt kan ske – kom og se

En container kommer til Holstebro, og bliver fyldt med kunst, kultur og lyde. Stort kulturprojekt udfolder sig i seks midt- og vestjyske kommuner.

ContainArtSound åbner for alle tænkelige indgangsvinkler til teater, musik, kunst, lyde, oplæsning, leg, hobby, streetart og andre temaer, der lægger sig op ad kulturen. Projektet henvender sig til alle interesserede, uanset om de blot er nysgerrige eller ønsker at involvere sig.

ContainArtSound er et tværkulturelt projekt mellem seks midtvestjyske kulturinstitutioner i form af Mejeriet i Tarm, Slagteriet i Holstebro, Museum Salling i Skive, UrbanStreetZoneBrande, Bystuen i Vinderup og DSI Swinging Europe i Herning.

De seks partnere har taget udgangspunkt i forskellighed, både størrelsesmæssigt, indholdsmæssigt og geografisk, da meningen med projektet er at skabe en meget bred vifte af events, som de hver især vil sætte deres særlige præg på. Og du skal ikke være forarget, hvis nogen vil dekorere containeren med kunstneriske udtryk. Det er meningen.

”Det har taget cirka et år at stable ContainArtSound på benene. At finde partnere og søge fonde til gennemførelsen er en længere proces, som også samtidig har været spændende og lærerig. Vi seks partnere er forskellige, men vi vil det samme. Vi vil skabe et lille rum, hvor vi kan udvide og udvikle det, vi hver især er gode til, og samtidig generere individuelle events, der kan komme hele projektet til gode,” fortæller Steen Mikkelsen fra Swinging Europe.

Centrum for ContainArtSound er en stor ny container, der rejser mellem kulturinstitutionernes hjembyer. I Holstebro placeres den ved Slagteriet i tidsrummet den 24. maj til 18. juni. Her samles kreative kulturudøvere og Slagteriets aktører, såsom skatere, lgbtq+ fællesskaber og meget mere, samt ikke mindst et talstærkt publikum i alle aldre fra børn til ældre.

Fredag den 26. maj vil der være en særlig happening, da containeren bliver dekoreret kl. 15.00-18.00 i forbindelse med fredagsbaren i Hal 19 – Holstebro Skatehal.

Fra begyndelsen til enden af hele projektforløbet bliver der indsamlet dokumentation i form af film, fotos, tegninger og meget andet, der udmøntes i en digital bogudgivelse, der både kan fortælle om en spændende kreativ proces, og være et bevis for et godt kultursamarbejde på tværs af kommunegrænser. Ligeledes bliver der optaget en dokumentarfilm, der tilrettelægges af filminstruktør Emil Næsby Hansen.

Du kan følge ContainArtSound-programmet på Facebook ”ContainArtSound”, samt på Instagram #ContainArtSound.

Kontaktperson
Ulla Armose
ulla@slagteriet.dk
Mobil: 40292555

Hent pressemeddelelsen som PDF