fbpx

Artist in residence: Lucas Kruse Kristiansen


Udgivet: 02. maj 2023

Slagteriet har nu for anden gang en professionel kunstner i et arbejdsophold den 15.-27. maj. Det foregår som et såkaldt AIR-forløb (artist in residency) hvor kunstneren har adgang til Slagteriets faciliteter til at udvikle sin kunst og bidrage med en offentlig aktivitet. Det sidste foregår i dette tilfælde af en danseforestilling, der kan opleves på Slagteriet torsdag og fredag den 24. og 25. maj.

Kunstneren er Lucas Kruse Kristiansen, der er bosat i Aarhus og uddannet i 2019 fra Contemporary Dance School Hamburg. Siden 2019 har Lucas stiftet eget freelance-kompagni, “dancing beasts” som har turneret i Danmark, Tyskland og Indien. Lucas har siden 2019 arbejdet både som koreograf og danser i Tyskland, Mexico og Indien, men er nu tilbagevendt med sin praksis i Danmark.

Lucas arbejder med dans og performance, og har i de seneste år arbejdet både som danser, koreograf og underviser. Senest viste Lucas sit koreografiske værk “Ser Du Mig?” på Slagteriet i oktober 2022 med Dansk Talentakademis danselinje.

Lucas’ stil og æstetik blander det sarkastiske og det smukke ved livet. Gennem et kontemporært udgangspunkt i dansen, ses værkerne meget fysiske i udtrykket samt inspireret af stemmebrug, teatralitet og et queer udtryk.

I AIR-forløbet på Slagteriet udvikler Lucas en danseforestilling med temaet superkræfter. Forestillingen SUPER er en danseforestilling, som dykker ned i heltefigurens skyggesider, og behandler temaer som accept og stræben efter det uopnåelige. Forestillingen vil vise det “super-humane”, ideen om at være supermenneske og alt som dette indebærer – også de mørke sider, som det blotte øje ikke umiddelbart ser.

24/5 og 25/5: Danseforestillingen SUPER

Tidligere værker

SER DU MIG? trailer from Lucas Kruse Kristiansen on Vimeo.

BÆST + DADDY – Goldbekhaus trailer from Lucas Kruse Kristiansen on Vimeo.

SAVAGE – ACMA trailer from Lucas Kruse Kristiansen on Vimeo.

NI – trailer from Lucas Kruse Kristiansen on Vimeo.