fbpx

Subhuset X Jazz Nights

Den 28. september kl.16.00

SUBHUSET X JAZZ NIGHTS 

PROGRAM

Gratis adgang:
16.00 Artist talk v. Jakob Bro

Betalt arrangement:
19.30 Koncert med Jakob Bro – Solo på Guitar. Solo expressions of loneliness.
21.00 Koncert med Malthe Kaptain Quintet – The Young generation and the Jazz Heritage

Læs meget mere nedenfor.

Praktisk info

// Dørene åbner kl. 15.30
// Arrangementet er 16+
// Man skal være 18 for at købe alkohol i baren
// Medbragt alkohol er ikke tilladt

 

PRIS: 150 kr.

Billetlink tilgår senere

Jazz Nights - Nostalgi

Velkommen til Jazz Nights i Subhuset

Jazz Nights er en udløber af den international anerkendte kammermusik festival Klassiske Dage, som igennem de sidste 4-5 år har præsenteret enkelte jazzkoncerter og klassiske koncerter med elementer fra jazzmusikken. Derfor er det nærliggende at Jazz Nights nu bliver en underliggende jazzfestival under Klassiske Dage. Jazztrommeslageren Anders Mogensen er initiativtager, på opfordring af  Janne Thomsen, fløjtenist og Klassiske Dages kunstneriske leder.

Årets temaer for Klassiske Dage er “Nostalgi” og fejringen af tangoens mester Astor Piazolla. To temaer som passer perfekt til jazzmusikkens mange facetterede udtryk. Tangoen har ladet sig inspirere af jazzen og omvendt – mange jazzmusikere har søgt inspiration i den sydamerikanske stilart.

Nostalgien er en uundværlig ingrediens i enhver jazzkoncert.
Har man nogensinde været til en jazzkoncert uden en nostalgisk og længselsfuld jazzballade?

Jakob Bro Solo expressions of loneliness

En af dansk jazz’ mest hyldede guitarister, Jakob Bro, der giver en eksklusiv koncert under Jazz Nights 2021, præget af et nostalgisk og intimt indblik i Bro’s kompositoriske verden.

Oplev den ECM-aktuelle musiker i intime rammer, når han optræder med sit eksperimenterende solo-format.
Bro har de seneste år udforsket solo-formatet til en række udvalgte koncerter i blandt andet Japan, Estland og Danmark.

At opleve Bro solo er som at komme helt ind i maskinrummet, hvor klangfarver, stemninger og temaer udfoldes og udforskes. Bro har selv beskrevet det som at være til stede i hans øvelokale. Man mærker en anderledes legende tilgang, hvor der eksperimenteres med lyden, fra det helt skrøbelige til det støjende og skrattende, samtidig med Bros klare sans for atmosfære og lyrisk skønhed.

Malthe Kaptain Quintet

Kvintetten spiller musik skrevet af Malthe Kaptain, hvis lyd spænder bredt.

Den skaber både associationer til den europæiske freejazz-scene og den moderne lyd af New York. Sangene har et åbent udtryk og er spækket med krøllede og smukke melodier. Det er frisk og ung musik skrevet med henblik på netop denne gruppes originale lyd.

Med sig har han taget nogle af hans absolutte yndlingsmusikere fra landet. På saxofon er den Aarhus-baserede catalaner Cesar Joaniquet, som er kendt for sine unikke varme tone og lyriske sprog på hornet. På klaver er den herboende polske super-pianist Artur Tuznik, som gennem sine rødder i både klassisk og rytmisk musik, er en af de mest innovative og virtuose pianister i Danmark. På kontrabas er den utroligt alsidige Matthias Petri, som er kendt fra et utal af konstellationer på den danske scene.

Artur Tuznik – Piano
Matthias Petri – Bas
Malte Kaptain – Trompet
Ceaser Joanequet – Tenorsax
Simon Olderskog Albertsen – Trommer