fbpx

Residency på Slagteriet

14 dages arbejdsophold for professionelle kunstnere, der arbejder inden for en eller flere håndværksdiscipliner.

Tid

Ingen aktuelle open calls

Sted

Værkstederne på 1. sal
Slagteriet, Struervej 32, Holstebro

Residency på Slagteriet

Vi tilbyder et 14 dages arbejdsophold for kunstnere.

Residency-periode: Der er aktuelt ingen ledige pladser
Ansøgningsfrist: Der er aktuelt ingen åbne ansøgninger

Slagteriet er et produktionshus for kulturelt og kreativt entreprenørskab med base i de tidligere slagteribygninger midt i Holstebro. I dag er Slagteriet hjemsted for en række faste aktører indenfor gadeidræt, ungemiljøer, kreative erhverv og iværksættere. Slagteriet er derfor fortsat et sted for produktion.

Til vores Artist in Residency (AIR)-forløb søger vi en professionel kunstner, der arbejder inden for en eller flere håndværksdiscipliner – uanset om din praksis er socialt- eller traditionelt værkorienteret. I løbet af dit forløb skal du facilitere en åben workshop i vores værksteder med fokus på din praksis. I løbet af dit AIR-forløb har du ligeledes mulighed for at udvikle og fordybe dig i din praksis, samt benytte vores værkstedsfaciliteter.

Vi stiller værksted, introduktion til værkstederne, assistance til mindre opgaver og kunstfaglig sparring ved vores huskunstner til rådighed. Derudover dækker vi logi, samt yder et mindre økonomisk tilskud samt honorar for workshoppen. I løbet af din periode får du ligeledes en gratis rundvisning på Holstebro Kunstmuseum. Desuden inviteres du til at deltage i Slagteriets aktiviteter i perioden. Ønsker du, ud over din workshop blot ro til fordybelse, er dette selvfølgelig også en mulighed.

Faciliteter i vores tre opvarmede værksteder:

Slagteriets værksteder består af 3 kuber på 25 kvadratmeter til træ, metal og atelier. Værkstederne ligger sammen med et tilstødende projektområde samt område med større maskiner, køkken og toilet på samme plan. Træ- og metalværkstederne deles med de øvrige aktører på Slagteriet.

  • Træværksted: Høvlebænke, basishåndværktøj / elværktøj, drejebænk, båndsav, tykkelseshøvl, bordrundsav, slibemaskiner og kap-gearingssav.
  • Metalværksted: Tik-svejser, båndsav, slibemaskine, mindre valse til rørbuk, søjleboremaskine, vinkelsliber og alment håndværktøj.
  • Atelier: fleksibelt rum med arbejdsborde, lysbord, projektor og tavle.

Residenten modtager et stipendium på 5.500 kr. til rejse, forplejning og materialer. Der gives ligeledes et honorar på 3000 kr. for afviklingen af en mindre workshop eller talk og demonstration som involverer de deltagende.

Opholdet er støttet af aktivitetsmidler fra Slagteriet

Ansøgning

BEMÆRK: Der er ingen aktuelle ledige pladser eller open calls. Tilmeld dig Slagteriets nyhedsbrev for at få en mail om næste open call til vores Artist in residency-forløb.