fbpx

Positive Portrætter

Kunstudstilling med 12 store malerier af mennesker med hiv.

Tid

9/4-20/4 kl. 8-16 på hverdage

Sted

Pallesalen på Slagteriet, Struervej 32, 7500 Holstebro

Pris

Gratis

AIDS-Fondets udstilling ”Positive Portrætter” er en samling af 12 kæmpemalerier af 13 mennesker, der lever med hiv. Malerierne måler 150×200 cm og de er malet af kunstmaler Mathilde Fenger.

Fortællingen om hiv og aids i Danmark er præget af negative billeder, chokerende avisforsider og nedsættende, fordomsfulde og faktuelt forkerte historier om hiv/aids og de mennesker, der lever med det.

Med udstillingen ønsker AIDS-Fondet og Mathilde Fenger at ændre den fortælling; at vise forskelligheden i mennesker, der har hiv, og fortælle om de positive ting i disse menneskers liv og de positive ting, der er sket over de sidste årtier, når det gælder hiv/aids – ja, vi ønsker kort sagt at male et nyt billede af livet med hiv.

Udstillingen er i Pallesalen på Slagteriet i perioden 9. april til 20. april, hvor den kan ses i normal kontortid på hverdage kl. 8-16, når der er personale på Slagteriet.

På billedet ovenfor står Palle Lykke Ravn foran sit portræt. Billedet er fra receptionen for udstillingen på Gimsinghoved i marts.

På billedet ovenfor ses Susse Wold med AIDS-Fondets direktør Lars Christian Østergreen og kunstmaler Mathilde Fenger, der har lavet malerierne. Billedet er fra åbningsreceptionen på Københavns Rådhus, august 2023.

Læs mere om udstillingen Positive Portrætter