fbpx

Pink lounge med Nordlys og Yuval Gotlibovich

Den 30. september kl. 20.00

Subhuset præsenterer den unge trio Nordlys, som er en meloditrio i et utraditionelt og moderne format bestående af trompet, saxofon og kontrabas.

Nordlys ønsker at præsentere publikum for et univers, som omfavner naive og skrøbelige drømme, som ifølge gruppen i dag er for få og ensomme. Musikkens ærlige budskab er accepterende og søger kontakt og inderlighed fremfor vildskab og fart.

Trioen giver alle nysgerrige sjæle en koncertoplevelse, som tager udgangspunkt i kompositioner født i Vestjylland, på havne, i kældre, med udsigt og evighed i fokus.

Fra Klassiske Dage høres den i Spanien bosiddende israelske bratschist og komponist Yuval Gotlibovich.

Medvirkende:
Nordlys og Yuval Gotlibovich – bratsch og komponist

Tid

Fredag den 30. september 2022.
20:00: Dørene åbner, baren er åben og der er lounge.
21:00: Koncert starter.

Sted

Subhuset på Slagteriet, Struervej 32, 7500 Holstebro

Pris

30 kr. Billetter sælges i døren.

Yuval Gotlibovichs kunstneriske aktiviteter er særdeles varierede, men indbyrdes forbundne. Som bratchist har han vundet førstepræmien i konkurrencerne Lionel Tertis (UK), Fischoff (USA) og Aviv (Israel). Han optræder regelmæssigt som solist (bl.a. med Jerusalem Symphony, Real Filharmonía de Galicia, Tel Aviv Soloists Ensemble, Israel Chamber, Ostrobotnian Chamber Orchestra, Orquesta de Cambra Catalana og Texas Festival Orchestra), som recitalist (Wigmore Hall, Kennedy Center , Tel Aviv Museum blandt andre) og inviteres jævnligt til de vigtigste festivaler i Europa.

Hans debutalbum for NAXOS-pladeselskabet, med bratschmusik af Ramón Paus, har vundet international anerkendelse, da det kom ind blandt de ti bedst sælgende albums fra Naxos verden over i den første måned efter udgivelsen. Hans originale arrangement af J.S. Bachs “Goldberg Variationer” i forskellige musikalske stilarter er blevet indspillet af Sony med Garnati Trio.

Nordlys er en meloditrio i et uortodokst og moderne format bestående af trompet, saxofon og kontrabas. Musikken er for gruppen en form for kortvarig flugt fra måden, vi til daglig begår os i verden på. Den åbner — for et særligt rum med plads til at stoppe op og se sig omkring. Alligevel er Nordlys ikke lig med virkelighedsflugt. Det handler for bandet om at vælge,hvordan vi belyser virkeligheden, og særligt hvad vi af og til glemmer at give plads og lyd til.

Gennem trioens klare lydfortællinger ønsker Nordlys at præsentere publikum for et univers, som omfavner naive og skrøbelige drømme, som ifølge gruppen, i dag er for få og ensomme. Musikkens ærlige budskaber er accepterende, søger kontakt og inderlighed frem for vildskab og fart. Trioen giver alle nysgerrige sjæle en koncertoplevelse, som tager udgangspunkt i kompositioner født i Vestjylland, på havne, i kældre, med udsigt og evighed i fokus.