fbpx

Lær at plantefarve uld

Den 30. april kl. 10.00-16.00

Lær om bejdsning og indfarvning af uldgarn med planter til en workshop med by Mehlsen i samarbejde med Modern Hands og Slagteriet.
I workshoppen lærer du om teorien og det praktiske i bejdsning og farvning med friske og tørrede planter, indigo og cochenille. Du kommer til at farve små bundter uldgarn på 20 gram. I alt vil du nå at indfarve ca. 10 bundter i 10 forskellige farver. Kurset er tilrettelagt sådan, at vi ligeledes skal hjælpe hinanden med det praktiske, som at mærke garnet, bejdsning, håndtering af planter, efterbehandling m.m. Workshoppen inkluderer formiddagskaffe, frokost, eftermiddagskaffe og drikkevarer. Materialer købes separat og koster 250 kr, dette inkludere 200 g. garn, handsker og etiketter. Ønsker du at tilkøbe mere garn, vil det være muligt.
Workshoppen afholdes søndag 30/4 kl. 10-16. Herefter vil det ligeledes være muligt at deltage i Åbent Værksted på Slagteriet tirsdag 9/5 kl. 18-20 og få rådgivning af og sparring med Mette.

Læs mere om Mette og Modern Hands længere nede.

Tid

Søndag den 30. april kl. 10.00-16.00.

Tirsdag den 9. maj kl. 18.00-20.00

Sted

Kurset afholdes i og omkring kuberne på 1. sal på Slagteriet, Struervej 32, 7500 Holstebro.

Pris

960 kr. inkl. gebyr. Inklusiv forplejning.

Studerende og unge u. 25 år 1/2 pris.

Materialer tilkøbes separat

Arrangør

Workshoppen afvikles af Mette fra by Mehlsen, Modern Hands og Slageriet

Modern Hands X Slagteriet er et nyt samarbejde, som i løbet af 2023 sætter fokus på traditionelle håndværksfærdigheder gennem en rækker kurser i foråret og efteråret.

Hvem er Mette?

Bag by Mehlsen står Mette, der er uddannet tekstilformidler, og har arbejdet med plantefarvning de sidste 7 år, heraf de sidste 2 år på fuld tid. Mette sælger sit garn og sine designs flere forskellige steder i verden. Derudover underviser hun i plantefarvning, strik, broderi og udfører freelance opgaver for fx frilandsmuseet Hjerl Hede

Hvad er Modern Hands?

Modern Hands fokuserer på videreførelsen og delingen af begejstringen for håndværk. Mulighederne med et svendebrev er endeløse. Ved hjælp af dygtige og ambitiøse rollemodeller, præsenterer de forskellige fag, og giver muligheden for at man selv kan prøve kræfter med håndværk gennem kurser, workshops og en årlig håndværksfestival på Hjerl Hede.

Modern Hands X Slagteriet er et nyt samarbejde, som i løbet af 2023 sætter fokus på traditionelle håndværksfærdigheder gennem en rækker kurser i foråret og efteråret.