fbpx

Knivskarp plan for Slagteriet

23. oktober 2020

Gammel rønne eller en unik ramme for kreativ produktion og oplevelser? Spritny forretningsplan for Slagteriet i Holstebro udstikker en klar strategi og retning for de genanvendte bygninger midt i byen.

 

Udefra ligner det gamle Slagteri på Struervej i Holstebro stadig det, det var engang. Effektive industribygninger med produktion af kød og konserves.

Indendørs er der allerede fuld gang i hundredevis af aktiviteter igangsat af foreløbig 12 forskellige organisationer og foreninger, der bruger Slagteriet som base for deres aktiviteter, som tæller alt fra gadeidræt over produktion af musik til undervisning af skoleelever i bæredygtigt byggeri.

Nu binder en ny forretningsplan de mange aktiviteter sammen og anviser fremtidens strategi og retning for udviklingen af kulturaktiviteter og kreative erhverv på Slagteriet.

– Skal man sige det kort, er Slagteriet et produktionshus for kultur med god plads til kreative entreprenører og andre, der kan have glæde af at arbejde i et unikt miljø med højt til loftet, siger Pia Stræde Palmelund, der er direktør for Slagteriet S/I.

Strategiplanen er ambitiøs og fortæller, hvordan de gamle bygninger skridt for skridt får nyt liv i form af blandt andet kreative værksteder, kontorfællesskaber og eventrum.

– Vi ønsker at være et åbent hus med plads til at folde sig ud. Vi har nogle helt fantastiske rammer, som vi er i fuld gang med at fylde. Men der er plads til meget mere, og strategiplanen anviser vejen, siger Pia Stræde Palmelund.

Slagteriet S/I er en selvejende institution, og formand for bestyrelsen, Asbjørn Christensen, glæder sig over den milepæl, der nu er nået med strategiplanen.

– Slagteriet har nu vedtaget en handleplan for, hvordan vi skal blive et produktionshus for kulturelt og kreativt entreprenørskab. Desuden er vi nu i stand til at gå i dialog med diverse fonde om renovering og ombygning af Slagteriet, så rammerne gøres publikumsvenlige og i stand til at understøtte de mange aktiviteter, som Slagteriets aktører fremover ønsker at afvikle. Planen er blevet til gennem en langt række workshops, hvor alle med interesse i området har givet deres besyv med. Det har været en meget konstruktiv proces, hvor flere hundrede har været inddraget. Det gør planen meget realiserbar, fordi mange har medejerskab til den, siger Asbjørn Christensen.

Slagteriets nye hjemmeside fortæller om visionen og om de mange aktiviteter, som allerede sker på stedet.

Hent 2020 strategien