fbpx

DMA Jazz: Årets Koncertoplevelse på Slagteriet


Udgivet: 06. december 2022

I forbindelse med Holstebro Street Food Festival i juni blev der afholdt en musikfestival af en helt særlig karakter på Slagteriet. Mens der var godt gang i madboderne og masser af andre aktiviteter udenfor, kunne gæsterne trække indenfor i nogle af de rå haller, der stod næsten som da de blev forladt, da Danish Crown lukkede for flere år siden. Her ventede dem en helt unik oplevelse.

De fire koncerter var alle forskellige, men fælles for dem var, at lydene i rummet blev forstærket og skabt af rummet selv. Der var nemlig ikke traditionelle højttalere, men i stedet særlige lydgivere, der var monteret på vinduer og store baljer fra slagteriproduktionen, og som via vibrationer fik dem til at fungere som højttalere. Lydene fra de optrædende blev opfanget af mikrofoner og afspillet i gentagende forløb, der gav en enormt kraftfuld effekt hvor hele rummet resonerede. Bag projektet stod da også netop Resonerende Rum, der er en selvejende institution, der arbejder med moderne samtidsmusik, og har træblæser, komponist og kulturinnovator Lars Greve som kunstnerisk leder.

Fotos: Fotodivisionen // Marie Dyekjær Eriksen og Paul Erik Fabricius

De fire koncerter i festivalen var med hhv. Lars Greve solo, Holstebro Industri- & Håndværkerforeningens Sangkor, Musikalsk Grundkursus – Holstebro Musikskole samt Ensemble MidtVest. Se video fra koncerterne her:

Koncerterne rystede ikke bare mange borgere i Holstebro, men førte også til en nominering som Årets Koncertoplevelse, der uddeles af JazzDanmark, som i år havde nomineret Lars Greve til to priser ved Danish Music Awards Jazz. Det fangede naturligvis også de lokale mediers interesse, så klik videre her, hvis du vil læse, se og høre mere:

TV MidtVest: Det begyndte med et mystisk opkald: Usædvanligt samarbejde bag overraskende DMA-nominering

Dagbladet: Lars Greve nomineret til jazz-pris

Se også: Resonerende Rum laver musikfestival på Slagteriet