fbpx

Danske børn må gerne slå sig

I Vestjysk Parkour- og Boulderklub ønsker vi at skabe et stort, inkluderende, lærerigt miljø på tværs af de aktiviteter, som vi tilbyder.

Vi udøver en høj grad af ansvarlighed og sikkerhed, og foreningens trænere siger med et glimt i øjet, at de lader børnene styrke deres motorik, og at det er helt OK at prøve at slå sig. Selvfølgelig inden for rimelighedens grænser – men hos Vestjysk Parkour- og Boulderklub er der ingen, der bliver pakket ind i vat.

Mange børn og unge har en naturlig lyst til at udforske, klatre og indtage et rum eller naturen. Foreningen understøtter denne interesse på en god og fornuftig måde, hvor børn og voksne lærer de rigtige gribe- og faldteknikker. På denne måde er de klædt godt på til at deltage i aktiviteterne.

Parkour

Parkour er en bevægelsesdisciplin eller -kunst, hvor udøveren vælger andre veje end de, der er lagt op til arkitektonisk eller kulturelt. Du vælger din egen vej gennem det naturlige eller urbane rum. Du løber langs en sti, du selv har lagt, og overkommer de hindringer, der kommer i vejen, så hurtigt og effektivt som muligt. Du har fokus på en kontrolleret udførelse af dine bevægelser og det flow, der ligger i kombinationen af flere bevægelser. Parkour forstås som den effektive bevægelses kunst.

Bouldering

Bouldering er en klatresport, hvor der bl.a. klatres på lave klatrevægge. Normalt klatrer du ikke højere end 4 – 5 meter. Som sikkerhedsudstyr bruger du kun faldunderlag. Du kan foretage bouldering alene, men ofte foregår det i en lille gruppe af klatrere, som ansporer hinanden.

Tricking

Tricking er en træningsdisciplin, der kombinerer spark med flips og vendinger fra gymnastik med dansetræk og stilarter fra breakdancing. Du kan dyrke tricking på græs eller et springgulv, som også bruges til gymnastik.

Vores faciliteter

Foreningens faciliteter er især velegnede til parkour- og trickingaktiviteter, og vores dedikerede ildsjæle bag foreningen igangsætter inden længe opbygningen af nogle helt nye boulderingfaciliteter takket være støtte fra lokale fonde.

Bliv medlem

Du betaler 600 kr. pr. sæson for medlemskab i Vestjysk Parkour- og Boulderklub.

Vi træner mandag – torsdag, og der er aldersopdeling på de forskellige hold. Nye træningstider bliver offentliggjort efter sommerferien. Foreningen genåbner efter sommerferien i uge 32.

Kontakt os

vestjyskpbk@gmail.com
Formand Lukas Lindberg

Facebook